Как да изберете между *дезодорант* и *антиперспирант*? 5 съвета, които ще Ви помогнат да изберете. Как да изберете между *дезодорант* и *антиперспирант*? 5 съвета, които ще Ви помогнат да изберете.

Как да изберете между *дезодорант* и *антиперспирант*? 5 съвета, които ще Ви помогнат да изберете.

Дезодорант или антиперспирант? Открийте правилната формула за Вашия начин на живот, независимо дали правите упражнения във фитнеса, искате да не се потите на работа или да защитите любимите си дрехи.

Как да изберете между *дезодорант* и *антиперспирант*? 5 съвета, които ще Ви помогнат да изберете.

По-лесно различими са, отколкото си мислите. *Антиперспирантът* е предназначен за намаляване на изпотяването в определени области, най-често под мишниците. От друга страна *дезодорантът* е създаден, за да маскира или неутрализира неприятните миризми, създадени от бактериите, които се натрупват в тази област. В днешно време има широк спектър от възможности. Можете да използвате формула с комбинация от двете функции или можете да изберете формула, която е специално създадена, за да отговори на Вашите лични потребности.

Съвет 1: За да направите подходящия избор, вземете предвид начина си на живот

Ако начинът Ви на живот е свързан със спорт – например често тичате или тренирате във фитнеса – вероятно сте приели факта, че понякога ще се потите. Това е индикатор, че тренирате усилено! Изберете *антиперспирант* с флорален аромат като Garnier Mineral Protection 6 Floral Fresh. Допълнително действа срещу раздразнения, причинени от бръснене и влага, и поддържа комфорта на кожата Ви дори когато мускулите Ви са напрегнати.

Съвет 2: За да останете напълно сухи, изберете ефективен антиперспирант

Има ситуации, в които основният приоритет е да останете сухи и да предотвратите риска от мокри петна. Например при офис презентации или служебни разговори свежият външен вид е от съществено значение. Ако това се отнася за Вас, изберете *антиперспирант*, който е дълготраен, като например Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry или Garnier Mineral Action Control. Увереността, че липсват издайнически признаци на стрес, ще Ви помогне да се чувствате спокойни и сигурни.

Съвет 3: За да защитите дрехите си, изберете формула срещу следи по дрехите

Независимо дали носите дреха от фин плат или просто не искате да се притеснявате от следите от *антиперспирант* по любимите си къси тениски или тениски с къс ръкав, предотвратяването на белите кръгове или жълтеникавите петна, които могат да развалят външния вид на дрехите Ви, е приоритет. Изберете формула против зацапване като Garnier Mineral Black, White & Color, за да продължите да се възползвате от дълготрайна защита, като същевременно предпазвате дрехите си от следи, избледняване или петна.

Съвет 4: Открийте продуктите, които са съобразени с Вашата кожа

Разбира се, няма смисъл да имате суха кожа с приятна миризма и неоцветени дрехи, ако *дезодорантът*, който използвате, не е подходящ за Вашата кожа. Ако кожата Ви е чувствителна, можете да потърсите формула на антиперспирант или дезодорант, която Ви пасва и същевременно предпазва от неприятни миризми.

Съвет 5: Правете това, което е добро за Вас

За повечето от нас рутинното къпане, почистване и разкрасяване носят определена доза комфорт и са своеобразен ритуал. Няма значение дали предпочитате *ролон* или *спрей дезодорант*. Ако формулата постига целта си, останалото е единствено въпрос на личен избор. Чувствайте се свободни да изберете това, което Ви носи комфорт.