first fixed slider

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 01
Skin cycling е рутинна грижа за кожата, базирана на цикличното използване на три вида продукти: ексфолиращи, ретиноиди и регенериращи. Благодарение на това можете да се радвате на блестяща, гладка и подмладена кожа. Вижте защо дерматолозите обичат тази рутина и как правилно да се грижите за кожата си според тази тенденция.

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 02
Пилингът е първата и основна стъпка от skin cycling. За постигнето на целта се прилагат продукти с плодови или ензимни киселини, които ще допринесат за премахването на мъртвите клетки от кожата и ще подобрят нейната текстура

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 03
Ретинолът - активната форма на витамин А, е една от най-мощните съставки против стареене, която подобрява еластичността на кожата, намалява видимостта на бръчките, хиперпигментацията и белезите от акне, като изглажда текстурата на кожата

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 04
Това е моментът за възстановяване на хидролипидния слой и хидратиране на кожата. Изберете комплексна рутинна грижа за регенерация и хидратация.

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 05
Сутрешната грижа е допълнителна стъпка в skin cycling, която допълва четиридневния цикъл с допълнителна защита от ултравиолетовите лъчи. Защо е важно да се прилага?

Свободните радикали са една от основните причини за преждевременното стареене на кожата, тъй като причиняват разграждането на колагеновите и еластиновите влакна, които правят кожата стегната и еластична, както и разграждането на хиалуроновата киселина и липидите.

Всички типове кожа трябва да прилагат некомедогенни формули и фотозащитни емулсии и кремове; ако UV индексът е висок, задължително първо нанесете фотозащитен крем, а през зимата можете да нанесете хидратираща емулсия и след това SPF, обяснява д-р Наталия Боянова.