Четири съвета за това как да поддържате косата си красива и как да върнете здравия вид на увредената си коса Четири съвета за това как да поддържате косата си красива и как да върнете здравия вид на увредената си коса

Четири съвета за това как да поддържате косата си красива и как да върнете здравия вид на увредената си коса

Ощетената коса, трудна за оформяне, безжизнена и досадна? Следвайте тези четири съвета за промяна на начина на грижа за косата и помогнете на вашата коса отново да изглежда здрава!

Четири съвета за това как да поддържате косата си красива и как да върнете здравия вид на увредената си коса

Косата ви показва ли признаци на увреждане? Каквато и да е причината, увредената коса е проблемна, с цъфтящи или начупени краища, и разваля външния вид, независимо как я оформяте. За щастие има много начини за третиране и дори помощ за възстановяването на увредената коса. Ето някои от най-добрите съвети, които лесно можете да включите в грижата за косата си, за да превърнете изтощената си коса в здраво изглеждащата и блестяща коса, която наистина заслужавате.

1. Подсилете грижата за косата си с продуктите с течен растителен кератин

Най-важната съставка в косата е кератинът, който ѝ придава здрава и еластична структура. Кератинът се уврежда с времето в резултат на разресване, сушене със сешоар и недостатъчна грижа, което води до увреждане и накъсване на косата. Разгледайте линията Fructis SOS Repair - продуктите от тази линия съдържат течен билков кератин и са специално създадени за възстановяване на увредена коса.

2. Подсилете косата си с грижа с масла

Сигурно сте чували колко страхотни са маслата за грижа за вашата кожа - но и за косата ви не е по-различно! Дори ако увредената ви коса бързо се омазнява, не мислете, че трябва да избягвате обогатена с масло формула, като например линията Botanic Therapy RicinOil & Almond  на Garnier, която съчетава подхранващите сили на бадемовото масло с интензивна хидратация и подхранващо рициново масло. Различните видове масла имат редица ефекти върху косата ви; много масла се комбинират изключително добре с протеините за коса, някои проникват в косата, докато други действат на повърхността. Важното е формулата да бъде идеално смесена и балансирана, така че резултатът да е лека текстура, без да се усеща мазна.

Специално разработена за слаба коса, склонна към накъсване, линията Botanic Therapy RicinOil & Almond се състои от шампоани, балсами и маски за коса, като предлага формули за укрепване на слабата коса, склонна към накъсване.

3. Ползите на меда за вашата коса

Медът е отдавна известен със своите ползи за кожата и косата, но в кошерите има нещо повече от самия мед. Медът и пчелният восък, известни със своите подхранващи свойства, могат да допринесат за грижата за вашата коса.  Комбинирайки тези ценни съставки, линията Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax предлага продукти за грижа за косата, които подхранват и помагат за възстановяването на силно увредената коса. Един от продуктите от тази линия е и грижа 3в1 без отмиване, обогатена с мед и пчелен восък, които запълват пукнатините в косата, изглаждат напуканите краища и намаляват начупването на косата с до 98%.

4. Намалете увреждането

Когато говорим за това как да възстановим увредената коса, най-очевидната стъпка е да се намали причината за това увреждане. Можете да направите това по няколко начина. Ако оформяте косата си с помощта на топлина, използвайте топлозащитен продукт или се опитайте да изсушите косата си по естествен начин, като нанесете грижа без отмиване и оставите косата ви да изсъхне по естествен начин - по този начин ще спестите време и ще предпазите косата си от увреждане! За този тип грижа и защита на косата от топлина, можете да разгледате крема без отмиване Fructis SOS Repair 10в1. Що се отнася до оцветяването, изчакайте няколко седмици до следващото оцветяване и внимателно изберете шампоана, който да използвате. Опитайте интензивна регенерираща маска като Fructis Papaya Hair Food - кремообразна маска, специално създадена да възстанови увредената коса, чийто буен тропически аромат ще събуди всичките ви сетива.

И така, увредената коса не е краят на света, просто се нуждае от малко повече грижа и любов. Следвайте тези съвети и скоро ще имате блестящата, естествено здрава коса, за която жадувате!