Как да извлечете най-доброто от ритуала по измиването с шампоан? Пет съвета за по-добро измиване на косата Как да извлечете най-доброто от ритуала по измиването с шампоан? Пет съвета за по-добро измиване на косата

Как да извлечете най-доброто от ритуала по измиването с шампоан? Пет съвета за по-добро измиване на косата

Улавяте ли се, че миете косата си механично? Вижте тези пет съвета за измиване с шампоан и косата ви ще ви бъде благодарна – ще бъде в топ форма за стилизиране!

Как да извлечете най-доброто от ритуала по измиването с шампоан? Пет съвета за по-добро измиване на косата

Много хора робуват на навиците си, когато отиват под душа. Грабват шампоана, който им падне под ръка, и го нанасят по обичайния начин. Факт е, че съществуват начини да подобрите техниката си за *измиване с шампоан*, за да може вашата коса да извлече повече ползи. С тези пет *съвета за измиване с шампоан* ще ви покажем как.

1. Намокрете косата добре

Неправилно е да намокрите косата малко или да намокрите краищата, косата трябва да бъде добре намокрена преди нанасянето на шампоана. Това изглежда очевидно, но е лесно да бъде пропуснато, особено ако бързате или ако сте в режим на автопилот при сутрешния душ и измиването на косата. Уверете се, че косата е напълно мокра, за да може шампоанът да свърши ефикасно своята работа.  Особено важно е да изберете правилния шампоан за вашия тип коса. Шампоанът Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond е с богата формула, обогатена със смес от рициново и бадемово масло, който нежно ще почисти косата ви и ще я направи по-силна и подхранена.

2. Бъдете нежни към кожата на главата

Може би този съвет е повлиян от филмовите сцени с жени, които силно търкат косата си, когато са много ядосани, но наистина трябва да бъдете нежни, когато разпенвате *шампоана*. Концентрирайте се върху кожата на главата и леко втрийте шампоана с вертикални движения, тъй като кръговите движения само ще заплетат косата ви, което по-късно ще затрудни нейното разресване! Нежният масаж на кожата на главата като част от ритуала по измиването с шампоан не само доставя приятно усещане, но и помага за циркулацията на кожата на главата, което ще ви осигури изглед на здрав и добре поддържан скалп.

3. Избягвайте агресивни методи на сушене

Един от най-важните *съвети за измиване с шампоан* се отнася за това, което следва след измиването. Това се случва, когато бързате, но трябва да знаете, че честа причина за увреждането на косата е пристрастяването към употребата на сешоар или преса. Поддръжката с възможно най-малко термична обработка наистина прави разлика в грижата за косата и предотвратява начупването на косата и увреждане на измитите кичури. Неагресивното изсушаване отнема само няколко скъпоценни сутрешни минути повече, а как само си заслужава. Garnier Fructis SOS Repair крем за коса без отмиване 10в1, обогатен с масло от алма и течен растителен кератин, е отличен избор, ако решите да ползвате сешоар, тъй като предпазва при нагряване до 230 °C* и възстановява косата, увредена от често стилизиране, боядисване и химическо третиране.

*Инструментален тест – температура на уреда за термична обработка

4. Ако имате възможност, изсушавайте косата си на въздух (без сешоар)

Винаги, когато имате тази възможност, изсушавайте косата си по естествен начин! Бъдете нежни към косата си и се възползвайте от всяка възможност да избегнете използването на сешоар, за да дадете малко почивка на косата си.

5. Измийте и нанесете балсам!

Задължително много добре отмийте шампоана, защото ако не го направите, тя може да се отпусне и да изглежда тънка и безжизнена. След като внимателно измиете косата и скалпа си с шампоан, имате нужда от балсам за допълнителна грижа. Тази стъпка е особено важна и трябва да изберете подходящия балсам, който да задоволи нуждите на вашата коса. Балсамът Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond е с формула, обогатена със смес от рициново и бадемово масло, и ще направи косата ви силна и подхранена, без утежняване. За допълнителен комфорт на вашата коса, от време на време вместо балсам използвайте маската Botanic Therapy Ricin Oil&Almond, за да сте сигурни, че косата ви е добре подхранена и хидратирана. 

С тези пет *съвета за измиване с шампоан* ще извлечете максимума от ритуала си за измиване на косата и ще имате добра основа за по-нататъшните стъпки, когато пристъпите към нейното оформяне

Снимка: iStockphoto.com/Valua Vitaly