Сбогувайте се с накъсаната и увредена коса с помощта на този ритуал за грижа за косата Сбогувайте се с накъсаната и увредена коса с помощта на този ритуал за грижа за косата

Сбогувайте се с накъсаната и увредена коса с помощта на този ритуал за грижа за косата

Уморени ли сте от своята безжизнена, накъсана коса? Ще ви покажем как с малко хидратация и усилия можете да възстановите блясъка на косата си.

Сбогувайте се с накъсаната и увредена коса с помощта на този ритуал за грижа за косата

Когато косата ви е слаба, тя става чуплива и склонна към накъсване и може да изглежда и оставя усещане за увредена. Добрата новина е, че следвайки няколко прости стъпки за грижа за косата, можете да се преборите с накъсването и да изгладите цъфтящите краища. По-долу ще ви покажем ритуал за грижа за косата, за да се сбогувате с косата, склонна към накъсване.

Първа стъпка: Измийте я

Не всеки шампоан е подходящ за вашия тип коса. Започнете с шампоан и балсам, специално създадени за съживяване и укрепване на косата, склонна към накъсване. Ако имате естествено слаба коса, която е станала много чуплива, изберете шампоан и балсам, които са съобразени с вашите нужди за грижа за косата. Например, линии като Botanic Therapy RicinOil&Almond или Botanic Therapy Honey&Beeswax могат да са подходящи за нуждите на коса, склонна към накъсване, или увредена коса. Благодарение на специалната формула, обогатена с рициново и бадемово масло, шампоанът Botanic Therapy RicinOil&Almond може да ви помогне за интензивно укрепване на слаба коса, склонна към начупване. Докато шампоанът Botanic Therapy Honey&Beeswax, чиято формула е обогатена с мед и прополис, може да ви помогне за възстановяване на увредена коса. След измиването с шампоан, продължете с балсам или маска от същата линия, които ще осигурят на вашата коса допълнителната грижа, от която се нуждае. Всичко това с неустоим аромат!

Ако косата ви е силно увредена, препоръчваме грижа за косата с продукти от линията Fructis SOS Repair. Специално разработена за възстановяване на този тип коса, тя ще ви помогне да дадете на косата си специалните грижи, от които се нуждае.

Втора стъпка: Бъдете нежни с мократа коса

Вашата коса е най-уязвима, когато е мокра! След измиване използвайте гребен с широки зъбци, за да избегнете скубане. Изберете нежна кърпа от микрофибър, която ще попие излишната вода.

Трета стъпка: Използвайте за косата нежна грижа без отмиване

Грижата без отмиване осигурява допълнителна защита за косата ви. Използвайте продукти за грижа без изплакване, които няма да утежнят вашата коса. Кремът без отмиване Fructis SOS Repair 10в1 възстановява, интензивно подхранва, предпазва от увреждане и възстановява косата, увредена от стилизиране, боядисване и химическо третиране.

Четвърта стъпка: Охладете я

Топлината е основната причина за увреждане на косата. Когато е възможно, избягвайте уреди, които използват топлина за стилизиране на косата. Ако вие необходима маша, използвайте на най-ниската температура и задължително използвайте продукт, който ще защити вашата коса от топлината. Кремът без отмиване Fructis SOS Repair 10в1 защитава вашата коса и от температура до 230°C*!

**Инструментален тест – температура на уреда за термична обработка

Пета стъпка: Веднъж седмично прилагайте интензивна грижа

Нашата препоръка - използвайте маска за коса поне веднъж седмично! Маската с мед и прополис Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax ще възстанови косата ви чак до краищата. Ако косата ви е много чуплива, маската Botanic Therapy RicinOil&Almond ще я заздрави и хидратира.

Шеста стъпка: Избягвайте въздействието на UV лъчите

Честото излагане на слънчевите UV лъчи, дори през зимата, може да причини щети. За да защитите косата си, носете шапка или шал.

Сега, когато знаете какво трябва да направите – кажете „сбогом“ на слабата коса, склонна към начупване!