Как се използва балсамът за коса: ръководство стъпка по стъпка Как се използва балсамът за коса: ръководство стъпка по стъпка

Как да използвате балсама? Открийте това просто ръководство стъпка по стъпка

Използвайте го често. Но не всички знаят защо балсамът е толкова важен и как да го използват правилно. Прочетете, за да разберете как да подобрите ритуала за грижа за косата.

Как да използвате балсама? Открийте това просто ръководство стъпка по стъпка

Повечето хора наистина не са сигурни *как да използват балсама* или какво е всъщност неговото действие. Ако обаче отделите време да разберете за какво всъщност служи балсамът за коса и какъв ефект могат да имат различните формули и съставки, можете да бъдете по-смели в начина, по който се грижите за косата си.

Научете от какъв балсам се нуждае вашата коса 
Изберете правилната формула за своя тип коса 
Усъвършенствайте ритуала за използване на балсама 
За най-добри резултати масажирайте с него косата по дължината и краищата 

Как да използвате балсама за своя тип коса

Първа стъпка: Открийте от какво се нуждае вашата коса

Съществуват балсами за всеки тип коса, така че можете да посочите точно какво търсите. Гъстата, къдрава коса е по-суха, затова се нуждае от допълнително хидратиране. Тънката коса се нуждае от по-лека формула, която няма да утежни допълнително косата. Боядисаната коса има нужда от допълнителна защита, за да се запази нейният блясък и интензивността на цвета. Силно увредената коса се нуждае от формула, която да обнови и подхрани косата, за да изглежда блестяща и здрава.

Втора стъпка: Изберете подходящ балсам

След като определите от какво се нуждае вашата коса, следващата стъпка е да определите кой балсам е правилният избор за нейните нужди. Професионално разработената формула на балсама Fructis Hydrating Aloe Hair Food е предназначена за интензивна хидратация на суха коса, без утежняване. Ултра леката формула на балсама Fructis Plumping Watermelon Hair Food ще направи вашата тънка коса копринено гладка, мека и плътна. Силно увредената коса изисква интензивна грижа, така че балсамът с мед и прополис Botanic Therapy би бил съвършеният избор.

Трета стъпка: Усъвършенствайте ритуала за използване на балсама

Запомнете: следвайте нуждите на косата си! След измиването с шампоана можете да прецените дали е необходимо да нанесете балсам или не. Ако косата ви се нуждае от освежаване и допълнителна грижа, след шампоана следващата стъпка в грижата за косата определено е нанасянето на балсам. Боядисаната коса, косата, третирана с преса, сухата коса, на която липсва хидратация – всяка от тях се нуждае от специфична грижа! Вслушайте се в косата си и се погрижете за нея правилно!

Четвърта стъпка: Нанесете балсама като професионалист

При корена косата се омазнява много по-бързо, затова нанасяйте балсама по дължината и в краищата на косата. Масажирайте добре, оставете да подейства за няколко минути за по-добър ефект, след което изплакнете.

Защо изобщо е необходимо да използвате балсам?

Балсамите не са само че са превъзходни в борбата със заплетената коса, а са предназначени и да предоставят и други предимства, от които се нуждае вашата коса. Колкото по-здрава е косата ви, толкова тя е по-устойчива на увреждане в ежедневието ви и е по-добре защитена от накъсване.

Използването на правилния балсам по правилния начин ще ви помогне да запазите косата си мека и еластична и да изглежда прекрасно.