Коя е идеалната маска за вашата коса? Четири внимателно избрани формули за различните типове коса Коя е идеалната маска за вашата коса? Четири внимателно избрани формули за различните типове коса

Коя е идеалната маска за вашата коса? Четири внимателно избрани формули за различните типове коса

Как да изберете идеалната маска за вашия тип коса? Научете повече за най-добрите формули за суха, къдрава или боядисана коса и как най-добре да защитите слабата коса.

Коя е идеалната маска за вашата коса? Четири внимателно избрани формули за различните типове коса

Предимствата на маската за коса по отношение на хидратацията, подхранването, дори обновяването на косата са добре известни, но дали знаете как да изберете правилната формула за себе си? Без значение дали косата ви е суха или увредена, боядисвана или изсветлена, ето как да изберете правилната *маска за коса* за себе си.

Действията на формулите на маските за коса могат да бъдат разделени на четири категории:

Хидратация
Лесно оформяне на косата
Заздравяване на косата
Интензивна грижа

1. Хидратираща маска за коса: най-добра за суха коса, която се нуждае от хидратация

Хората с природно суха коса знаят, че се нуждаят от повече хидратация, отколкото може да им осигури балсамът, който използват всеки ден. Най-добрите * маски за суха коса * съдържат хранителни вещества, които подхранват и хидратират косата от корена до върха. Например, формулата на маската Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera съдържа съставки, които интензивно ще хидратират косата ви и ще ѝ придадат освежаващ аромат, който ще се усети от всички около вас! Обогатена със сок от алое вера, маската с веган * формула с 98%** съставки от естествен произход е предназначена за интензивно хидратиране и блясък на косата. Може да се използва по 3 начина, като маска, като балсам или като грижа без отмиване.

*Веган формула: не съдържа съставки от животински произход или производни продукти.
** Останалите 2% от съставките са необходими за осигуряване на приятно усещане и добро запазване на формулата.

2. Маска за лесно оформяне на косата: най-добра за непокорна, къдрава или безжизнена коса, трудна за оформяне

Имате ли проблеми с оформянето на къдриците си така, както искате? Косата ви тънка, непокорна или трудна за оформяне? Това са често срещани проблеми при различните типове коса и все пак те са лесни за решаване.  Нанасяйки един до два пъти седмично *изключително подхранващата маска за коса* подсилена с богати масла,  каквато е маската Garnier Fructis Hair Food Macadamia, ще имате гладка, мека на допир и лесна за оформяне коса.

3. Укрепваща маска за коса: най-подходяща за увредена коса

Увредената коса изисква специални грижи, така че правилно подбраната маска има специална роля за нейното обновяване. Накъсването на косата може да бъде последица от неправилна грижа за повредената коса. Garnier създаде специална линия за възстановяване на увредена коса – Hair Food Papaya, която е обогатена с екстракт от папая от Бразилия* и предлага пълен ритуал за грижа за възстановяване на увредена коса. Формулата съдържа до 98%** съставки с естествен произход за интензивно обновена коса, която изглежда здрава. Резултатът е 99% по-малко накъсване***.

*Произходът може да варира
**От 96 до 98%, останалите съставки са необходими, за осигуряване на приятно усещане и добро запазване на формулата.
*** Инструментален тест след употреба на шампоан + балсам

4. Маска за интензивна грижа: най-добра за суха коса

Ако косата ви е суха, чудесен вариант е банановата маска Fructis Hair Food Banana, която има омекотяващи и защитни свойства. Леката, кремообразна формула оставя усещането за подхранена и хидратирана коса. Косата ви е покрита със защитна грижа, без да я утежнява, придавайки ѝ здрав и блестящ вид. Резултатът е блестяща и мека коса.