Боядисаната коса: Кой е най-добрият ритуал за грижа за поддържане на красотата, за да изглежда косата блестяща? Боядисаната коса: Кой е най-добрият ритуал за грижа за поддържане на красотата, за да изглежда косата блестяща?

Боядисаната коса: Кой е най-добрият ритуал за грижа за поддържане на красотата, за да изглежда косата блестяща?

Боядисаната коса се нуждае от помощ, за да остане блестяща. Ето някои неща, които можете да включите в ритуала си за грижа за коса, за да изглежда тя блестяща, красива и здрава.

Боядисаната коса: Кой е най-добрият ритуал за грижа за поддържане на красотата, за да изглежда косата блестяща?

Въпреки че боядисването на косата е чудесен начин да промените външния си вид и да изразите себе си, важно е да запомните, че *боядисаната коса* се нуждае от допълнителни грижи, за да изглежда страхотно. Най-добрият начин косата ви да изглежда блестяща и здрава е редовният *ритуал за грижа за косата*, специално създаден за боядисана коса. Прочетете няколко от най-добрите съвета!

Коя боя за коса е най-подходяща за вас?

Първата стъпка в процедурата е да се уверите, че сте избрали точната боя за коса. В днешно време се предлага широка гама бои, включително много, които използват естествени съставки като авокадо или слънчогледово масло, които често осигуряват допълнителни предимства! Използвайте нежна формула без амоняк като Garnier Olia, първата боя за коса на маслена основа, защото растителните съставки като слънчогледово масло, комбинирани със сложна формула, осигуряват допълнително подхранване на косата, докато я боядисвате, придавайки ѝ по-гладък и здрав вид. За да покриете побелелите коси и да постигнете здрав вид, вземете обогатената с масла формула на боята Garnier Color Naturals. За да поддържате блясъка на цветовете в косата като наситено червена череша, медни или кестеняви нюанси, използвайте боята Color Sensation, която осигурява грижа за косата с интензивни цветове.

Как да подготвите косата си за боядисване?

Вярвате или не, грижата за боядисаната коса започва преди боядисването!  Всъщност най-добре е да избягвате да миете косата си ден преди боядисването. По този начин косата ще остане богата на естествени масла, които защитават всеки косъм, което ви осигурява по-добро покритие на сивите коси и финален блясък. Когато нанесете страхотния си нов цвят, опитайте да не миете косата си през следващите 2 дни - имайте предвид, че косата Ви наистина не се нуждае от ежедневно измиване, защото тя може да се грижи перфектно за себе си в продължение на няколко дни! Тази малка почивка ще спомогне цветът да остане траен до края и дори най-богатите нюанси като тъмно червено или бордо ще изглеждат също толкова великолепно, както и когато сте боядисали косата си. Ако почувствате нужда от добро измиване, винаги можете да опитате шампоан за сухо измиване – чудесен за абсорбиране на мазнини и придаване на обем.

Как да миете косата си след боядисване?

За да сте сигурни, че Вашата *новобоядисана коса* ще запази блясъка си, изберете шампоан, който съдържа съставки като пшеничен зародиш или розово масло, които могат да спомогнат за защитата на косата ви и да предотвратят окисляването, като поддържат цвета ви наситен за дълго време. Можете също така да опитате да измиете косата си със студена или хладка вода, вместо с гореща, което помага на косата да задържи естествената мазнина. Важно е да използвате и балсам, специално създаден за боядисана коса, за предпочитане такъв с ефект срещу червени отблясъци.

Какво още трябва да направите при грижата за боядисана коса?

Боядисаната коса е по-изложена на риск от дехидратация, отколкото нетретираната, затова е важно да се гарантира нейното подхранване. Чудесен начин да се постигне това е използването на маска за коса веднъж седмично. Можете също така да опитате да втриете маслото за коса докрай, за да изглежда кадифено мека и да предотвратите накъсване.  Също така е добра идея да носите шапка, докато плувате в басейна, защото химикалите понякога могат да повлияят на цвета на косата. И накрая, ако прекарвате много време на слънце, нанесете UV спрей за защита.

Ако следвате тези прости *съвети за боядисана коса*, ще се изненадате колко дълго трае цветът, преди да посегнете към аксесоарите за боядисване у дома!