Как да боядисате косата си у дома: Открийте нашите инструкции и ръководство стъпка по стъпка Как да боядисате косата си у дома: Открийте нашите инструкции и ръководство стъпка по стъпка

Как да боядисате косата си у дома: Открийте нашите инструкции и ръководство стъпка по стъпка

Боядисването на косата у дома е по-лесно от всякога, но трябва да научите правилния метод, за да постигнете професионални резултати. Ето подробното ръководство, което ще ви помогне да направите точно това.

Как да боядисате косата си у дома: Открийте нашите инструкции и ръководство стъпка по стъпка

*Боядисването на косата у дома* никога не е било по-лесно. Независимо дали сте начинаещ или експерт по боядисване на коса, ето няколко съвета за лесно постигане на професионални резултати.

Кратък преглед

първа стъпка: Изберете правилния цвят 
втора втора: Подгответе аксесоарите 
трета стъпка: Боядисвайте от корена надолу 
четвъртата стъпка: Поддържайте цвета 

Първа стъпка: Изберете правилния цвят

При избора на идеалния нюанс, вземете предвид нюанса на кожата (студен или топъл) и цвета на очите. Студените цветове като пепеляво и платинено русо подобряват естествено хладния вид с рус или розов тон. Медните или златисти нюанси обикновено допълват златистите и прасковените нюанси при топъл тон. Придържайте се към меките продукти за *боядисване у дома* и се уверете, че сте избрали този, който съответства на това, което се опитвате да постигнете с вашия цвят. Ако искате силен, смел цвят, вземете боята Olia. За осигуряване на подхранване на косата по време на боядисване, използвайте Garnier Color Naturals. За наситен нюанс опитайте *Color Sensation*, който е специално създаден за дълготраен цвят.

Втора стъпка: Подгответе аксесоарите

За успешно боядисване подгответе всички необходими аксесоари, преди да започнете: ръкавици, четка за нанасяне, гребен, прозрачен балсам за устни, който се нанася по ръба на челото, където започва косата, стари дрехи и кърпа за изтриване на петна. За оптимални резултати избягвайте да миете косата си ден преди *боядисването*.

Трета стъпка: Боядисвайте от корена надолу

Коренът се нуждае от най-много време, така че започнете от върха и нанасяйте боята с четка през косата. Разделете косата на четири до шест части, за да я покриете напълно. С помощта на две огледала ще можете да видите ясно задната част на главата си. Задължително следвайте инструкциите за предложеното време за нанасяне и носете шапка за душ, за да предотвратите капенето. След това измийте продукта, докато водата се избистри и нанесете балсам за защита на боята.

Четвъртата стъпка: Поддържайте вашия цвят

Преди да сте се решили на изразително черно или смело платинено, помислете за усилията, необходими за поддържане на цвета на мечтите ви. Експертите препоръчват да се придържате към един или два нюанса спрямо вашия основен цвят. За да изглежда цветът ви свеж, направете продуктите за защита на цвета важна част от ежедневния си режим за грижа за косата.

Защо трябва да следвате всички тези стъпки?

*Боядисването на косата у дома* стана по-лесно от всякога благодарение на появата на качествена боя за косата, която е лесна за използване. Но професионалните резултати все още изискват професионални методи. Затова следвайте горните съвети и постигнете професионални резултати всеки път, когато нанасяте *боя за коса у дома*!