Какво представлява предупредителният тест за  алергия към боя за коса? Направете го лесно с инструкции в четири стъпки Какво представлява предупредителният тест за  алергия към боя за коса? Направете го лесно с инструкции в четири стъпки

Какво представлява предупредителният тест за алергия към боя за коса? Направете го лесно с инструкции в четири стъпки

За предупредителния тест за алергия към боята за коса не може да се преговаря, когато боядисвате косата си у дома. Ето как да го направите в четири лесни стъпки и да откриете алергии към боята, преди да започнете с боядисването.

Какво представлява предупредителният тест за алергия към боя за коса? Направете го лесно с инструкции в четири стъпки

Наистина ли е необходимо да правите *предупредителен тест за  алергия към боя за коса* всеки път, когато решите да промените цвета на косата си? Да, да и отново да. Лесно е да махнете с ръка, ако си представяте себе си като червенокоса (кой знае колко пъти), но това е една стъпка в процеса на боядисване, която никога не трябва да се пропуска. Дори и да боядисвате косата си в продължение на години, все още съществува възможност за алергична реакция към боята за коса - дори ако сте използвали същата боя за коса и преди. Алергичните реакции са редки, но могат да бъдат сериозни – предупредителният тест за алергия помага да се открият потенциалните реакции навреме. За щастие, той е много бърз и лесен за изпълнение. Това са нашите *инструкции за предупредителен тест за алергия към боя за коса*:

Кратък преглед

Нанесете малко количество боя върху кожата
Изчакайте 48 часа
Проверете за реакция. Ако не, продължете с боядисването
Продължете да боядисвате косата си, ако тестът е отрицателен

Съвет 1) За да проверите чувствителността си към боята за коса, първо я нанесете зад ухото

Ако носите обеци, свалете ги, преди да започнете. Изсипете малко крем за боядисване върху вата. С помощта на ватата нанесете малко количество зад ухото, върху повърхността на кожата с размер на монета (1-2 см² са достатъчни). Оставете да изсъхне напълно. След това го нанесете отново по същия начин, още два или три пъти, като внимавате да изсъхне между всяко нанасяне. След това можете внимателно да затворите боята и да я съхранявате до действителното нанасяне - за 48 часа. Не се притеснявайте: ще бъде използваема дори тогава.

Съвет 2) За да проверите за алергична реакция, оставете боята да действа 48 часа

И така, колко време е необходимо да оставите този *предупредителен тест за  алергия към боя за коса* върху кожата си? Необходими са два дни, за да получите резултатите от теста за чувствителност към боята за коса. Защо 48 часа? За да се открие потенциална алергия към боята за коса, е необходимо да се даде време на имунната система да реагира. Повечето алергични реакции се появяват в рамките на 48 часа след излагане на кожата, така че следва 48-часовият интервал за *предупредителен тест за  алергия към боя за коса*. 24 часа не е достатъчно време за изключване на реакцията, така че трябва да сте сигурни, че сте оставили да действа толкова дълго, колкото е посочено. Докато правите теста, внимавайте да не измиете, покриете или докоснете зоната за нанасяне на боята.

Съвет 3) За да изключите алергична реакция, потърсете следните признаци

След 48 часа резултатите от *предупредителния тест за  алергия към боя за коса* са готови. Ако забележите сърбеж, зачервяване или подуване на мястото на нанасяне, сте изпитали необичайна реакция. Ако това се случи, не нанасяйте продукта върху косата си.

Съвет 4) Продължете да боядисвате косата си

Ако не сте забелязали нещо необичайно на мястото за тестване на кожата, тогава можете да боядисате косата си. Върнете се към флакона с боя, смесете я и нанесете в съответствие с инструкциите, след което се съсредоточете върху постигането на перфектния цвят. Запомнете: ако получите някоя от горните реакции в рамките на съвет номер три по време на процеса на боядисване, изплакнете я незабавно. Основният съвет: ще получите най-интензивния, жив цвят с боя на маслена основа каквато е Olia. Или, ако косата ви се нуждае от възстановяване, потърсете подхранващия Garnier Color Naturals. Насладете се на свежия, нов цвят! Само не забравяйте да отделите време за предупредителен тест за  алергия преди следващото боядисване на косата.