Кои са трите лесни стъпки при лечението на черни точки и пъпки и как може да помогне активният въглен за това? Кои са трите лесни стъпки при лечението на черни точки и пъпки и как може да помогне активният въглен за това?

Кои са трите лесни стъпки при лечението на черни точки и пъпки и как може да помогне активният въглен за това?

Питате се кой е най-добрият начин да се отървете от черните точки и пъпките? Открийте какво се крие зад несъвършенствата на кожата Ви и как естествените почистващи препарати като активен въглен могат да помогнат.

Кои са трите лесни стъпки при лечението на черни точки и пъпки и как може да помогне активният въглен за това?

Мазната кожа може да бъде предимство по отношение на красотата по много начини! Естественото омазняване поддържа кожата еластична и предотвратява дехидратацията, което означава, че появата на бръчки обикновено се забавя много повече, отколкото при хората със суха кожа. Мазната кожа е по-податлива на черни точки, пъпки и дори акне, но защо е така и какъв е най-добрият начин за *третирането на черни точки*?

Кое е причината за появата на черни точки и пъпки?

Вашето тяло създава естествена мазнина, наречена себум, който помага в създаването на благоприятна защитна бариера за кожата. Проблемът е в това, че хората с мазна кожа често произвеждат твърде много мазнина, която след това, в комбинация със замърсяването от околната среда, грима и мъртвите кожни клетки, запушва порите. Тъй като порите би трябвало да са отворен път, а не задънена улица, тези запушвания всъщност са отговорни за появата на черните точки и пъпките. За щастие *третирането на мазната кожа* и защитата срещу черни точки и пъпки са по-лесни, отколкото си мислите. Не се изкушавайте да ги изстисквате, тъй като това само ще доведе до възпаление на кожата и дразнене. Вместо това простата ежедневна грижа за кожата с правилните съставки може да предложи идеалното решение за черни точки и пъпки.

Три стъпки в борбата срещу черните точки и пъпките?

Първа стъпка: изберете подходящия почистващ препарат

Започнете, като се отървете от сапуните, които изсушават, и вместо това почиствайте добре кожата си сутрин и вечер. Ще откриете, че опции без сапун се предлагат в традиционните формули за почистване и миене, в зависимост от предпочитанията Ви. Потърсете успокояващо решение като почистващ гел, съдържащ салицилова киселина, която е известна с това, че спомага за разтварянето на излишния себум и замърсяванията – например измиващия гел Pure Active Cleansing Gel, специално създаден за ежедневно почистване, който помага за отваряне на порите, видимо *намалява черните точки* и премахва излишните мазнини.

Втора стъпка: премахнете мъртвите кожни клетки

Пилингът е добър начин да се отървете от естественото натрупване на мъртви кожни клетки и други замърсители, на които кожата Ви често е изложена. По този начин поддържате порите си чисти, освобождавате нови кожни клетки под повърхността и осигурявате на кожата си здравословен блясък! Pure Active 3 - в -1 с въглен е иновативна формула, която използва естествената сила на почистването на въглена като тайно оръжие за борба дори с най-упоритите черни точки и пъпки! И още един плюс – той е проектиран да се използва като почистващ препарат, пилинг и маска.

Трета стъпка: използвайте маски и хидратиращи кремове

Редовната употреба на подходяща маска за лице може да помогне за отстраняване на запушванията на порите. Определени маски съдържат съставки, които по естествен начин се борят със замърсяванията. Такива са въгленът и глината, които имат отлични почистващи свойства и са ефективни за отстраняване на излишната мазнина, токсини и замърсявания от кожата. Предлагат се под различни форми, като например лесни за използване отлепващи се ленти (каквито са Pure Active Strips) или маски за лице с глина. Можете да си представите тези съставки като мини прахосмукачки за почистване на кожата. Pure Active Peel Off е течна маска, която се сгъстява и след това се отлепва като лента, премахвайки замърсяванията. Като последен детайл от ежедневната Ви грижа, никога не се страхувайте от хидратацията – и мазната кожа се нуждае от хидратация, за да функционира правилно. Просто изберете лека формула, която ще хидратира кожата Ви, без да я утежни с още повече мазнина.

Решаването на проблема на мазната кожа и черните точки и пъпки, типични за този тип кожа, не трябва да е сложно – ако следвате нашите стъпки, то може да бъде толкова просто, колкото да преброите до 3.