Защо маската за лице с активен въглен е чудесен начин за отстраняване на себум и примеси?
Защо маската за лице с активен въглен е чудесен начин за отстраняване на себум и примеси?

Защо маската за лице с активен въглен е чудесен начин за отстраняване на себум и примеси?

Научете как използването на маска за лице с активен въглен може да помогне за отстраняване на излишния себум и примеси и да осигури изключително чиста и освежена кожа.

Защо маската за лице с активен въглен е чудесен начин за отстраняване на себум и примеси?

Въгленът е широко разпространена съставка, която се използва в целия свят от векове, от горивото през чертожните прибори до филтрирането на вода. Но по какво тази съставка се различава от другите съставки и как може да се използва за грижа за кожата?

Какво прави въгленът толкова ефективен?

Отговорът може да бъде намерен в химическата му структура. Активният въглен е резултат от нехимичен процес, при който въгленът се нагрява при много висока температура. Това дава на веществото по-голяма повърхност и още по-голяма порьозност, отколкото преди, което означава, че малко количество активен въглен може да отстрани значително количество мазнини и примеси.

Как въгленът влияе на кожата?

Може би се питате какво общо има това с грижата за лицето. Може ли съставката, която редовно се използва в болниците за премахване на токсините от системата, да има същия ефект върху кожата? С една дума, да! Основната идея, която се крие зад това е, че въгленът който се третира по този начин, действа като магнит, който привлича и абсорбира мръсотията и мазнините. Така че, вместо просто да отмие тези примеси, той всъщност ги абсорбира. Нежеланата материя става част от въглена, който сам се отмива.

Как да използваме въглена в ежедневната грижа

Ценните абсорбиращи свойства на въглена все повече се признават през последните години и в момента са неразделна част от много козметични препарати. Тъй като действа ефективно при *отстраняване на себум* (мазнините, които кожата Ви естествено произвежда), тази изключително ефективна съставка може да се намери в почистващи препарати за лице, средствата за премахване на гримове, маските за коса и в много други препарати. В *маските за лице от въглен* активният въглен може да бъде много мощна част от формулата за изравняване на тена. За тези с мазна кожа, склонна към пъпки, продукти като течните маски Garnier Pure Active Charcoal Peel-Off са изключително ефективни в борбата срещу черните точки. Ако търсите продукт с екстра хидратиращи свойства, опитайте хидратиращите хартиени маски за лице, направени от въглен и водорасли или от въглен и екстракт от черен чай, които се напояват със специални серуми за почистване, успокояване и хидратиране на кожата само за 15 минути. 

Въгленът може да се използва и в комбинация със салициловата киселина, която разтваря излишния себум и тапите, които блокират порите и могат да възникнат в резултат на това неприятно натрупване. В допълнение, въгленът има антибактериални свойства. Отличен многофункционален продукт, съдържащ както салицилова киселина, така и екстракт от боровинки, е Garnier Pure Active Intensive 3 in 1 Charcoal Blackhead Mask/Wash/Scrub. Това е *маска за лице от въглен*, която може *да отстрани себума*, да пречисти, премахне мъртвите кожни клетки и да намали блясъка без изсушаване или стягане на кожата.

Ако се борите с акне или просто искате да възстановите кожата си до здравословен блясък, пилинг с активен въглен или отлепваща маска (peel off маска) могат да бъдат  решението, което Вашата ежедневната грижа за кожата очаква.